Horredsmattan – En svensk plastmatta

Horredsmattan - En svensk plastmatta av högsta kvalité

Det finns fortfarande mattor som vävs i Sverige även om de är väldigt få nu för tiden. Horredsmattan är en av de som fortfarande lyckas producera mattor i vårt land när de flesta andra flyttat produktionen till låglöneländer som Indien, kina osv.

Horredsmattan är ett svenskt hantverk

Horredsmattan gör sina egna mönster, tillverkar sitt eget garn, väver plastmattorna och knyter eller svetsar kortsidorna beroende på om mattan skall ha frans eller ej. Det enda inte Horredsmattan gör själva är att tillverka plasten i mattorna, det gör Gisslaved folie i sin fabrik i Gisslaved.

Plast utan ftalater

Sedan några år tillbaka har Gisslaved folie tillverkat plast utan ftalater, det ämne som har klassats som cancerframkallande.

Återvinning av plast

All överskottsplast från tillverkningen återvinns till nya mattor, i framtiden kommer det även gå att skicka tillbaka sin gamla slitna plastmatta så att även den återvinns till nya mattor. Detta gör plastmattan till ett ”miljövänligt” alternativ, dels på grund av att den håller i 20 år och att den går att återvinna.

Hos Nylanders Mattor hittar du Horredsmattans sortiment av plastmattor. Nylanders Mattor har sålt Horredsmattan i 40 år och har stor kunskap och tar även emot specialbeställningar av plastmattor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *