Köp en matta i butik

När man ska köpa en matta är det flera saker man kan fundera kring innan sitt besök i butiken eller webbutiken som kan underlätta besöket eller navigeringen. Några saker som ofta är viktiga är att veta vart man ska ha mattan, vilken typ av matta man vill ha, om den skall vara enkel att städa, vilken färgskala och kanske det viktigaste, vilken storlek som kan tänkas passa. Storlek är särkilt viktigt i trånga utrymmen eller små rum där man har begränsade utrymmen eller tillexempel i en hall där både bredd och längd på gångmattan spelar roll.

Flera butiker har även en webbshop, genom att ha kikat i den och hunnit se en del av sortimentet är du bättre förberedd för besöket i butiken och du kan lättare får hjälp att hitta just den mattan du söker.
I en del butiker kan man få låna hem en matta för att prova om den passar med övrig inredning, att storleken och färgen passar in.
De flesta butiker erbjuder öppet köp och bytesrätt, för att vara säker så hör med din butik. Detta gäller inte måttbeställda mattor eller andra specialbeställningar.

Alltså, detta bör du tänka på före ditt besök i butien

 

  • Mät upp hur stor mattan skall vara
  • Bestäm om du vill ha en mjukare matta med lugg eller en slät och mer lättstädad och tålig matta.
  • Vilken färg skall mattan ha, ta gärna med en kudde från soffan för att jämföra. En bra idé kan vara att bryta av med någon annan färg än soffan istället för att försöka matcha med exakt samma färg.